Judecătorul Cristi Danileț, propunerea USR pentru Curtea Constituțională a României

IJ face poliția gândirii și cere CSM sa-l sancționeze pe Danileț după critici aduse CSM

Judecătorul Cristi Danileţ este propunerea USR pentru Curtea Constituţională, a anunţat, într-o postare pe Facebook, formațiunea. „Nu aș spune «nu» dacă mi s-ar propune. Mai ales că acum sunt liber de «contract»”, a spus Danileț.

„Judecătorul Cristi Danileț este propunerea USR pentru Curtea Constituțională. Este judecătorul care a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiția.CCR are nevoie de un judecător liber, independent și pro-european, nu de Valer Dorneanu, omul propagandei Sputnik. USR consideră că omul cel mai potrivit pentru a apăra ordinea constituțională, democrația, separarea puterilor în stat, libertatea cuvântului, independența Justiției este Cristi Danileț”, se arată în postarea de pe Facebook a USR.

Judecătorul Cristi Danileț a scris pe Facebook că este liber de contract și nu ar refuza un post în cadrul CCR.

„Trei posturi de judecători la CCR se vacantează anul acesta. Se întâmplă din trei în trei ani. Nu aș spune «nu» dacă mi s-ar propune. Mai ales că acum sunt liber de «contract». E o poziție înaltă, de unde pot fi ținute în echilibru autoritățile statului și se stabilește compatibilitatea legilor cu actul fundamental al țării. Studiez de mulți ani aceste aspecte, pozițiile mele în acest domeniu sunt publice, articolele mele apar în publicații științifice prestigioase”, a scris Cristi Danileț pe Facebook.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat, luni, procedurile pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională, pe locul actualului preşedinte, Valer Dorneanu, căruia îi expiră mandatul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here