Iohannis, candidatul preferat al femeilor

  Iohannis, candidatul preferat al femeilor
  sursa: Google

  Klaus Iohannis este candidatul care a obținut duminică cele mai multe voturi din partea femeilor. Potrivit datelor exit-poll CURS-Avangarde, femeile au votat în proporție de 38% Klaus Iohannis, în timp ce Viorica Dăncilă de 23,3%, iar Dan Barna 16,4%.

  La categoria „Cum au votat bărbaţii”, Klaus Iohannis a obținut 39,9% din voturi, Viorica Dăncilă – 21%, iar Dan Barna 17,4%, informează Mediafax.

  https://cetateanul.net/stiri-de-ultima-ora/votul-pe-judete-unde-s-a-impus-iohannis-si-in-ce-judete-a-castigat-dancila/

  Cei mai mulți tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani l-au votat pe actualul șef al statului, respectiv 39,5%. Iohannis este urmat la această categorie de Dan Barna-31,9% și de Viorica Dăncilă – 8,2%.

  La grupa de vârstă 31-60 de ani clasamentul este următorul: Klaus Iohannis – 41,7%, Dan Barna – 18,8% și Viorica Dăncilă – 16,4%.

  Dăncilă, preferată de pensionari

  Candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, a câștigat cele mai multe voturi la grupa de vârstă 61 de ani şi peste, 40,7% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a obținut 33,8%, iar Mircea Diaconu – 9,5%.

  Președintele Klaus Iohannis a câștigat, pe total, cele mai multe voturi și în funcție de studiile alegătorilor.

  https://cetateanul.net/stiri-de-ultima-ora/dancila-a-pierdut-in-judetele-cunoscute-ca-fiind-traditional-rosii-controlate-de-baroni-psd/

  Totodată, candidatul PNL a condus și în topul preferințelor urban/rural. În urban a obținut 37,6%, față de 21,6% Dan Barna și 17,6% Viorica Dăncilă, în timp ce în mediul rural a câștigat 40,7%, față de 27,7% Viorica Dăncilă și 11% Dan Barna.

  Candidatul USR-PLUS a câștigat cele mai multe voturi în București, 31,4%.

  DISTRIBUIȚI

  LĂSAȚI UN MESAJ