Iohannis a mai scris o carte. Noul volum va putea fi rezervat cu autograf

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va lansa luna aceasta cartea „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”. Anunţul lansării „în curând” a volumului apare pe pagina de Facebook a preşedintelui Iohannis şi este însoţit de mesajul „Pune întrebările. Înţelege contextul. Tu eşti EU.RO”.

Cea de a treia carte a şefului statului – „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” – va apărea la editura Curtea Veche Publishing.

Potrivit unui comunicat al editurii, volumul este un „ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent şi ce anume implică pentru România apartenenţa la proiectul comunitar”, scrie Agerpres.

Iohannis a mai scris o carte
Iohannis a mai scris o carte

„Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori şi teme politice relevante pentru constructul european. Intenţia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicaţii concise şi răspunsuri la întrebări esenţiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetăţeni şi care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparţine spaţiului comunitar şi se încheie cu modul în care ne proiectăm prezenţa în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetăţeni despre modul de funcţionare a mecanismelor politice şi despre marile teme care solicită, astăzi, atenţia lumii întregi”, spune Klaus Iohannis în introducerea cărţii, potrivit editurii.

Volumul va putea fi rezervat cu autograf pe curteaveche.ro în perioada 8 – 16 aprilie şi costă 59 lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here