În sfârșit! Cardurile de sănătate pot fi folosite, platforma informatică a CNAS a fost pusă în funcțiune

Cardul de sănătate
Cardul de sănătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a fost repusă în funcţiune. Furnizorii de servicii medicale vor putea raporta online, în termen de trei zile lucrătoare, prestarea serviciului.

„Serviciile medicale vor fi semnate cu cardul, renunţându-se astfel la dispoziţiile speciale utilizate pe perioada în care PIAS a fost indisponibilă online. În data de 1 august 2019, mare parte a problemelor PIAS a fost remediată de echipa mixtă formată din specialişti IT din sistemul de sănătate şi din partea partenerilor care au contribuit la punerea în funcţiune a sistemului informatic.

Ulterior, echipa tehnică a intervenit punctual acolo unde au fost depistate probleme care au cauzat imposibilitatea raportărilor zilnice sau lunare. Până la finalizarea unor contracte care să asigure mentenanţa pentru toate componentele PIAS, echipa mixtă de specialişti va continua operaţiunile de monitorizare şi consolidare ale platformei. Procedurile de achiziţie a serviciilor de mentenanţă au fost elaborate şi urmează să fie demarate în cel mai scurt timp”, se arată într-un comunicat al CNAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

*