Geoană își primește înapoi ceasurile de lux oferite cadou de Marian Vanghelie

 Fostul președinte al PSD Mircea Geoană își primește cele 3 ceasuri de lux primite cadou de la Marian Vanghelie și confiscate de anchetatori. Instanța care l-a condamnat joi pe Marian Vanghelie la 11 ani și 8 luni de închisoare a dispus ridicarea sechestrului și restituirea către Mircea Geoană a acestor ceasuri.

„În temeiul art. 397, alin. 3 C.pr.pen. raportat la art. 255 C.pr.pen., dispune restituirea bunurilor menţionate în ordonanţa emisă la 25.05.2015 de către procuror (vol. 72, filele 6-11) către intimatul Geoană Mircea – Dan şi ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra lor”, se arată în hotărârea instanţei.

Procurorii puseseră sechestru pe trei ceasuri pe care Mircea Geoană le primise cadou de la Marian Vanghelie, anchetatorii considerând la începutul anchetei că acestea ar fi fost cumpărate cu bani proveniţi din infracţiuni.

Mircea Geoană a spus la acea vreme că cele trei ceasuri primite de la Marian Vanghelie au fost „simple cadouri”, la aniversarea sa de 50 de ani.
„Sub nicio formă acestea nu au făcut obiectul unei discuții de orice natură. Mi le-a oferit în calitate de coleg. Nu a avut sub nicio formă nicio legătură, nici politic, nici administrativ. Le-am primit cu ocazia a două onomastici, onomastică mea la împlinirea vârstei de 50 de ani și a soției. Nu cunosc nimic cu privire la proveniență lor. Nu îmi amintesc marca lor, le-am predat la DNA, erau neatinse de ani de zile”, a declarat Geoană, atunci când a fost audiat de instanță în calitate de martor.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here