Fifor: Cei care participă la manifestările de 10 august să o facă legal

Fifor îl acuză pe Iohannis că a plătit oameni să facă plângeri la Facebook împotriva celor care îl critică
sursa foto: Google

Vicepremierul Mihai Fifor, ministru interimar al Afacerilor Interne, a făcut, ieri, un apel către participanţii la manifestaţiile anunţate pentru data de 10 august. El le cere oamenilor să protesteze în mod paşnic şi legal, exprimându-şi convingerea că noul comandant al Jandarmeriei, generalul Constantin Florea, va gestiona corect evenimentele.

Pentru sâmbătă, 10 august, a fost anunțat un protest care să marcheze un an de la manifestarea din Piața Victoriei, soldată cu răniți (jandarmi și protestatari), fiind deschise dosare penale în urma violențelor.
„Aş vrea să reiau apelul pe care l-am făcut şi zilele trecute şi să îi îndemn pe toţi cei care vor participa la manifestaţiile din 10 august să o facă în mod paşnic, să o facă în mod legal. Este, categoric, un drept fundamental al cetăţeanului de a protesta, un drept pe care îl respectăm. Sunt absolut convins că noul comandant al Jandarmeriei Române, generalul Florea, are capacitatea de a gestiona în mod cât mai corect, în mod transparent, în mod legal şi fără incidente desfăşurarea evenimentelor”, a declarat Mihai Fifor, la Palatul Victoria, potrivit agerpres.

Zilele trecute Fifor spunea, referindu-se la protestele de mâine, că „nu aș vrea să fac analiza acum a ceea ce s-a întâmplat pe 10 august anul trecut. Este o investigație, nu pot ca ministru interimar al Afacerilor Interne, să mă pronunț. În ce privește 10 august, ziua de sâmbătă, vreau să vă spun de pe acum că nu fac decât un singur lucru, un apel către toți cei care doresc să protesteze, cei care se vor afla în diferite puncte din Capitală, să protesteze în mod pașnic și să nu uite niciun moment că suntem stat european în care cetățeanul are dreptul să se exprime în mod liber”, a declarat ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, potrivit mediafax.

Pe de altă parte, Fifor a dat asigurări că reforma începută în Ministerul Afacerilor Interne va continua, iar  decizia privind numirea cu portofoliu deplin a unui ministru al Afacerilor Interne se va lua săptămâna viitoare, de către conducerea PSD.

Acesta a precizat faptul că, dacă va fi nominalizat, este pregătit să preia acest minister ca portofoliu deplin.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here