Află dacă ești dependent de alcool în doar 5 minute

Află dacă ești dependent de alcool
Află dacă ești dependent de alcool

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT) organizează, pe 5 iunie 2019, Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool. Cu această ocazie, în cadrul unui eveniment național, românii sunt încurajați să vină în cele 200 de centre de testare din țară.

„Aşteptăm oamenii din toată ţara în aproximativ 200 de centre din 41 de judeţe şi peste 100 de oraşe, inclusiv Bucureşti, să îşi evalueze, în doar 5 minute, consumul personal de alcool, prin aplicarea chestionarului AUDIT, cu ajutorul celor aproximativ 400 de specialişti şi voluntari. Testul AUDIT este un instrument științific de evaluare a consumului personal de alcool dezvoltat si validat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), aplicat deja în peste 190 de țări, cel mai de încredere instrument pentru diagnosticarea în fază timpurie a unui consum de alcool la risc.

În doar 5 minute, poți să îți evaluezi singur consumul de alcool, răspunzând la cele 10 întrebări. Cei care vor afla că au un consum riscant vor putea astfel să evite problemele de sănătate viitoare asociate consumului dăunător de alcool, prin îndrumarea necesară. Aplicarea chestionarelor AUDIT se va face în mod confidențial de către personal instruit în acest scop (medici, asistenți medicali, psihologi, sociologi, asistenți medicali comunitari). Datele colectate și analizate vor ajuta specialiștii ALIAT și INSP să înțeleagă mai bine la nivel național fenomenul consumului problematic de alcool și să dezvolte pe viitor programe de prevenire eficiente. „, se arată pe site-ul evenimentului.

În Bucureşti vor fi disponibile peste 20 de centre de testare, care pot fi găsite pe site-ul www.ziuaaudit.ro .

Evenimentul este derulat în cadrul campaniei Luna Naţională a Informării despre Efectele Consumului de Alcool, care va fi organizată de Ministerul Sănătăţii şi se va desfăşura pe tot parcursul lunii iunie, sub coordonarea tehnică a INSP.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here