După un lung șir de scandaluri, Registrul Naţional de Transplant ajunge la STS

Registrul Naţional de Transplant ajunge la STS
Registrul Naţional de Transplant ajunge la STS

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat miercuri că a propus Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale de Transplant ca serverele şi softul Registrului Naţional de Transplant să fie în custodia STS, propunere care a fost acceptată.

„Am propus şi Consiliul Ştiinţific a aprobat ca gestionarea Registrului Naţional de Transplant – serverele şi softul să fie în custodia STS ca să nu mai existe nicio discuţie vizavi de SRL-urile care gestionează aceste lucruri”, a spus Pintea, citată de Agerpres.

Ministrul a afirmat că nu vede motivul pentru care o persoană din ANT să poată accesa oricând registrele regionale.

„Nici eu nu văd motivul pentru care o persoană din Agenţie să poată accesa oricând registrele regionale, nu văd. Pe de altă parte, aceste registre regionale sunt gestionate de acel coordonator, iar pacientul are o parolă şi poate să intre oricând să vadă care este statusul dosarului său. Dar publicarea criteriilor de alocare pe site pentru mine este esenţială. Criteriul urgenţei primează. Aceste criterii de alocare în ceea ce priveşte registrul eu am optat să fie preluat de STS, vom avea o discuţie în acest sens”, a susţinut Pintea, potrivit Agerpres.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here