Dragnea, scos din penitenciar pentru a fi audiat în dosarul lui Zgonea

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost scos, joi, din penitenciar pentru a fi dus la Tribunalul Bucureşti. El este audiat în procesul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Este prima dată când Liviu Dragnea este scos din penitenciar de când și-a primit sentința, fiind condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Valeriu Zgonea, acuzat de trafic de influenţă

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost trimis, în ianuarie 2018,  în judecată pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

„În perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dumitru Dobrică, consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă a acestuia”, arată un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, Zgonea a primit de la Dumitru Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Valeriu Zgonea, preşedinte al Camerei Deputaţilor la data faptei, pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here