Două noi cazuri de coronavirus, la Timișoara și Maramureș

Două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, vineri, în România, la un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara, care au venit din Italia, au anunțat responsabilii guvernamentali.

Două noi cazuri de infectare cu coronavirus confirmate în România, un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara care au venit din Italia.

Două noi cazuri de coronavirus

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că sunt încă două noi cazuri de coronavirus.

Citeste si: Primul caz coronavirus Romania

„Un bărbat de 45 de ani din Maramureș. El e din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj Al doilea caz – o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj”, a declarat Nelu Tătaru.

Au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți. Bărbatul a mers direct la spital când a intrat în țară.

„Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună. Bărbarul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor.

La Gorj continuă anchetele epidemiologice, dar și un control al Corpului de control.

Care e concluzia la Gorj, incompetență sau rea-voință? Părerea mea e că sunt amestecate”, a declarat Nelu Tătaru

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here