Dosar penal după scandalul poluării din Bucureşti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au pus sub acuzare marţi trei persoane şi o firmă, pentru că au deversat în râul Argeş şi au îngropat în solul din zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu sute de tone de deşeuri.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană juridică şi trei persoane fizice pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de articolele 3 şi 8 alin.1 din Legea 101/2011 pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului.

Ce a comunicat Parchetul

„În perioada 26.07.2019 – 22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta şi depozita deşeuri municipale şi deşeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 Bucureşti a deversat în apă şi introdus în sol sute de tone de deşeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu şi le-a deversat în albia râului Argeş, fără respectarea prevederilor legate, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, spun procurorii, într-un comunicat de presă.

Prin ordonanţa procurorului s-a dispus luarea măsurii asigurătorii până la concurenţa sumei de 6.000.000 lei asupra bunurilor mobile şi imobile ale societăţii comerciale şi administratorului, în vederea reparării pagubei produse.

Percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu

Poliţiştii Capitalei au efectuat, marţi dimineaţă, percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu într-un dosar penal în care sunt vizate două societăţi comerciale şi mai multe persoane fizice care ar fi colectat, transportat, deversat şi îngropat deşeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului.



În ultimele zile, în Portul Constanţa Sud Agigea au fost descoperite mai multe containere cu deşeuri provenind din Marea Britanie şi există suspiciuni că acestea urmau să fie arse ilegal în judeţul Ilfov sau să ajungă în gropile de gunoi din jurul Capitalei.

În noaptea de duminică spre luni, aplicaţiile care măsoară calitatea aerului din Bucureşti au înregistrat depăşiri extrem de mari ale cantităţilor de particule în suspensie, chiar şi de 10 ori peste maximul admis. Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a anunţat luni că a aflat de pe Facebook despre aceste depăşiri şi nu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bucureşti, aşa cum era normal.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Poluare este zi de zi In CRAIOVA ,dar mai ales noaptea si in zilele de sarbatori legale.Sunt emanate gaze si substante toxice care iti ard caile respiratorii ,tuse seaca,usturime in gat si senzatia de greata:pacura arsa,cauciucuri arse,ulei uzat ars,butan,amoniac,diluanti,alcool tehnic etc,.De multe ori sunt aruncate in canalizarile orasuluisubstante volatiletoxice cu ajutorul masinilor de vidanje particulare.Vizionati,,FABRICA DE FUM CRAIOVA-HOME ,,facebook si ,,Raporteaza incidente de mediu,,-facebook sa vedeti dezastru ce este in Craiova 4-5 ani de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.