Doi polițiști au fost reținuți în dosarul Pitești. Riscă închisoare de la 6 la 12 ani

sursa: Observatorul Prahovean

Doi agenți de Poliție au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul Pitești. Ei sunt cercetați într-un dosar de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Procurorul a anunțat că în acest caz s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul Marius Ștefan.

Incidentul s-a produs vineri, în Pitești. La una din terasele din zonă a izbucnit un incendiu, iar, pe lângă, pompieri, au intervenit polițiștii care au evacuat zona. Bărbatul de 63 de ani era la o masă și ar fi refuzat să părăsească zona.

În imaginile filmate la fața locului se vede cum unul dintre polițiști îl trântește violent pe om la pământ, cu fața în jos, iar alți trei încearcă să îl încătușeze.

Medic legist, despre cazul de la Pitești: Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixia

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here