Doi dintre agresorii jandarmeriței de la protestul petrecut pe 10 august, condamnați definitiv la închisoare cu executare

Doi bărbați, acuzați că au bruscat o femeie jandarm și că i-au furat arma din dotare, au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare. Este prima decizie luată de instanța în urma protestului care a avut loc pe data de 10 august 1918.

Curtea de Apel București a pronunțat astăzi prima sentința definitivă în legătură cu evenimentele din 10 august 2018. Magistrații au mărit pedepsele date în prima instanță în cazul a șapte bărbați care au fost anchetați pentru agresarea unei femei jandarm în timpul protestului.

Doi protestatari condamnați la închisoare cu executare

Doi dintre ei au fost condamnați la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare, respectiv 2 ani și 9 luni de închisoare. În cazul celorlalți cinci inculpați, s-au menținut pedepsele cu suspendare. Ele sunt cuprinse de la câteva luni până la un an și jumătate de închisoare cu suspendare.

Cercetările bat pasul pe loc

După protestele din 10 august 2018 au fost deschise mai multe investigații penale. Cea mai importantă dintre ele a fost legată de intervenția jandarmilor împotriva protestatarilor. Procurorii au anunțat anul trecut clasarea anchetei. Conducerea DIICOT a infirmat atunci însă decizia. Până acum ancheta s-a reluat deoarece o instanță este așteptată să confirmare reluarea investigațiilor.

Internarea jandarmeriţei a stârnit controverse

Ștefania Nistor care făcea parte din forţele de ordine ale Jandarmeriei a fost lovită de mai mulţi protestatari în 10 auguat 2018. Ea a fost prinsă în mulţime împreună cu un coleg, fiind bruscați de mai mulţi protestatari.
Jandarmeria a anunțat că femeia a fost internată cu suspiciune de fractură la coloana cervicală, dar a fost externată după câteva zile.

În spaţiul public au apărut critici la adresa ei. Motivul a fost acela că iniţial, reprezentanţii Jandarmeriei au anunţat că are o fractură de coloană. Dar, după doar câteva zile, femeia pleca din spital pe propriile picioare, alergând, potrivit

„Femeia jandarm este bine, s-a ridicat, a comunicat. Am vorbit cu cei doi jandarmi, printre care şi o domnişoară de 23 de ani care este bine. Era pansată, avea o arsură. (…) Nu are fractură de coloană, nu este la Terapie Intensivă, e pe secţia de Chirurgie. (…) Am văzut imaginile. Ei sunt bine, mă aşteptam la cu totul altceva”, declara, în 11 august, ministrul Sănătăţii de atunci, Sorina Pintea, în cadrul unei vizite la Spitalul Floreasca, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.