Doi asistenți medicali, soț și soție, infectați cu COVID-19, au intrat în greva foamei

sursa foto: Botosani news
sursa foto: Botosani news

Doi asistenți de la Spitalul Județean Botoșani, soț și soție, au intrat în greva foamei. Amândoi au fost confirmați cu COVID-19 și au fost internați pe secția de Boli Infecțioase, deși sunt asimptomatici. Aceştia refuză să mai mănânce acuzând faptul că internarea lor în spital este abuzivă.

Doina şi Florel Grigore sunt asistenţi medicali la Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani. Ei povestesc că s-au infectat cu noul coronavirus alături de alți colegi. Majoritatea colegilor infectaţi au rămas, însă, la domiciliu. Cei doi asistenţi sunt asimptomatici şi reclamă faptul că ocupă degeaba un pat în spital, ei anunțând că intră în greva foamei.

„Noi aveam condiţii de autoizolare. În casă locuim doar eu şi soţul meu, nu şi alte rude. De ce consumăm resursele spitalului ocupând un pat ? Nu ar fi fost mai ieftin să mă testeze la domiciliu şi eu să stau în mediul meu, în care sunt obişnuită. Atâşia oameni au luat contact cu noi pe acest traseu, chiar dacă suntem asimptomatici.(…)Am realizat că am fost păcăliţi. Noi dacă nu sunam la 112, nu păţeam nimic. Stau de atâtea zile în spital şi aşteptăm rezultatele la primele teste dar şi a doua testare. Când o întrebăm pe medicul infecţionist care ne-a sfătuit să venim aici, ce facem, când putem pleca, ne spune că nu ea se ocupă de noi, are alte pavilioane în grijă. Medicul care se ocupă de noi, ne spune că ne înţelege, că avem dreptate, dar nu ea poate decide”, a declarat asistenta medicală, pentru Adevărul.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Botoşani susţine că protestul celor două cadre medicale este neîndreptăţit, întrucât toate cazurile pozitiveCOVID 19 trebuie internate.Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here