Descoperire înfiorătoare. 41 de pisici, ținute în beznă în bucătăria unui apartament din Capitală

Pisicile din cuptor
Pisicile din cuptor

Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale a Capitalei a anunțat că a salvat 41 de pisici care erau ţinute de mai mulți în beznă, în bucătăria unui apartament aflat în sectorul 6 al Capitalei.

Cele 41 de pisici trăiau înghesuite într-un spaţiu de opt metri pătraţi, unde unele apucaseră şi 15 ani de beznă. Când au văzut lumina pentru prima dată, pisicile s-au înghesuit una peste cealaltă. Cele mai multe erau atât de slabe încât se aflau la un pas de moarte, se arată într-un comunicat al Poliţiei. Inspectorii care s-au deplasat la fața locului au descoperit că în cuptorul din bucătăria respectivă dormeau cinci pisici, în congelator erau alte trei, iar pe bufet alte 15, care se căţărau una peste cealaltă.

pisoi_cuptor

Pisicile au devenit agresive

Reprezentanții Poliţiei Animalelor au mai precizat că acţiunea de salvare a pisicilor adurat câteva zile, iar multe dintre ele nu au putut fi transportate fiindcă au devenit deosebit de agresive.
La începutul lunii martie, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a primit o sesizare privind situaţia din apartamentul aflat în sectorul 6 al Capitalei. Vecinii reclamau că trăiesc într-un miros insuportabil, venit dintr-un apartament care se transformasem, practic, în adăpost pentru pisici. În urma sesizării, lucrătorii Serviciului Poliţia Animalelor au luat legătura cu proprietarii felinelor, în încercarea de a-i convinge de gravitatea situaţiei, iar, după o perioadă de insistenţe, aceştia au fost de acord cu preluarea animalelor de către o asociaţie.

La început au fost patru pisici

Proprietarii felinelor au spus că au ajuns să strângă atâtea pisici în bucătărie din milă, explicând că la început au avut trei pisici, iar, pentru că nu le-au castrat, s-au înmulţit necontrolat, nu au avut bani pentru sterilizare şi aşa au ajuns să ţină în casă atâtea pisici.

Cele 41 de pisici au fost preluate de către poliţiştii locali şi reprezentanţii unei asociaţii, fiind transportate la o clinică veterinară, pentru prim ajutor. Ele urmează să fie curăţate, vaccinate şi sterilizate, iar apoi, vor fi date spre adopţie.

Proprietarii pisicilor au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment.


Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here