Cum vorbesc foștii pacienți despre medicul erou de la Piatra Neamț, care a sărit în foc pentru a-și salva pacienții

Cătălin Denciu, medicul erou din Piatra Neamț, care a sărit în foc pentru a-și salva pacienții, este unul dintre profesioniștii care refuzau să ia șpagă de la pacienți. Aceștia au doar cuvinte de laudă despre doctorul de 48 de ani de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț.

Un fost pacient al medicului a postat pe pagina sa de socializare o amintire care arată cel fel de om este Cătălin Denciu.

„Mi-a fost anestezist la o operaţie. După, deşi fusesem avertizat, m-am dus la el cu o carte a mea. A luat-o zîmbind, dar mi-a spus: Sper că nu aţi pus ceva în ea. Eu am dat din umeri. El a foiletat cartea, a scos din ea bancnotele şi mi le-a dat înapoi. Eroii sînt oameni simpli şi normali”, a scris pe Facebook, Geo Moroșanu, fost judecător la Bicaz și Piatra Neamț.


Zeci de foști pacienți au comentat la postarea fostului judecător, susținând că medicul este un bun profesionist și un mare OM.

Luciana Mihalache: „Si la operația mea tot el a fost anestezist. Nu a cerut nimic, nu a primit nicio atenție! Doar un „mulțumesc”! Aceștia sunt adevărații doctori!”

Craciun Carmen :„ La operația mea de cezariană a fost tot dumnealui ca anestezist, iar soția ca medic curant ginecolog. Oameni deosebiți. Dl doctor nu a primit nimic! Sănătate multă și putere atât lui cât și familiei pentru a putea depăși aceasta grea încercare a vieții”

Mariana Sapunaru: „Dumnezeu sa-l ajute! Și eu când i-am oferit ceva, mi-a spus ca am acasă o prințesă, să-i cumpăr ei ceva, el și-a făcut meseria, un mare OM”.  

Medicul Cătălin Denciu, transferat la un spital din Belgia

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean, este transferat duminică la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. Medicul se afla de gardă și a sărit în flăcări să salveze pacienții din secția ATI COVID.

Potrit MApN, transferul pacientului s-a făcut cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București. Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineață, la ora 7.30.

Medicul are arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce a încercat să salveze din flăcări pacienți care erau internați în stare critică, cu Covid-19.

Medicul este fost coleg de facultate și prieten al ministrului Sănătății, care s-a implicat personal în intervenția de după accident.

„Suntem şi prieteni. Este un profesionist. am fost colegi din facultate. Îşi face meseria, după cum aţi văzut din această seară, încercând să salveze pe acei pacienţi”, a declarat Nelu Tătaru.

Cătălin Denciu, medicul erou de la ATI Neamț, transferat la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Belgia

10 oameni au murit la ATI Neamț

10 oameni au murit, iar alți șapte sunt în stare gravă după ce un incendiu a izbucnit la Secția ATI Neamț. Autoritățile au actvita planul roșu de intervenție, iar la sediul MAI a fost convocată o celulă de criză.

„Misiunea a fost una dificilă având în vedere numărul mare de persoane aflate la interior, precum și vizibilitatea scăzută din cauza fumului degajat, pompierii militari acționând pentru evacuarea pacienților din cele 2 saloane.

Ulterior acestei operațiuni, s-a constatat decesul celor 8 persoane aflate în incinta unde a izbucnit incendiul, iar celelalte 8 aflate în salonul alăturat au fost duse la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. Din nefericire, 2 dintre acestea (deja aflate în stare critică din cauza infectării cu noul tip de coronavirus) au decedat”, a anunțat ISU Neamț.

Mai multe detalii aici : TRAGEDIE. Zece oameni, printre care și pacienți, au murit într-un incendiu izbucnit la Secția ATI COVID a Spitalului Județean Neamț

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here