CSM a înregistrat cererea de retragere a demisiei din magistratură a Danei Gîrbovan. Urmează decizia!

Dana Gîrbovan
Judecătoarea Dana Gîrbovan

Judecătoarea Dana Gîrbovan a precizat, miercuri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii acesteia în funcţia de ministru al Justiţiei, că îşi va retrage demisia din magistratură.

Cererea sa a fost înregistrată la CSM în cursul zilei de miercuri, a confirmat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Stăncioiu. Potrivit acesteia, încă nu s-a stabilit data la care va fi luată în discuţie de Secţia pentru judecători a CSM.

„Am luat act de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcţia de ministru al Justiţiei. Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este ‘total împotriva valorilor democratice’, după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea. Mi-am înaintat demisia către Secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a anunțat Dana Gîrbovan, marți seara, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here