Circulația mașinilor, înterzisă în centrul Bucureștiului, în weekend-uri, începând cu 22 mai

sursa: Primaria Bucuresti
sursa: Primaria Bucuresti

În centrul Bucureștiului vor fi înființate mai multe zone de promenadă. Măsura va fi implementată începând de vineri, 22 mai, a anunțat Primăria Municipiului București.

Primarul General, Gabriela Firea, a avut, joi, o ședință cu specialiștii Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei precum și cu reprezentanți ai Brigăzii de Poliție Rutieră, în urma căreia a decis înființarea mai multor zone de promenadă în centrul Bucureștiului.

“Odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, și având în vedere restricțiile de funcționare a spatiilor de alimentatie publica si de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori cu siguranță să se plimbe mai mult prin oraș și, pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber cât și mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekenduri, pe anumite artere din centrul orașului, zone pietonale, de promenadă, unde circulația mașinilor să fie interzisă”, a declarat primarul General, Gabriela Firea.

Zonele pietonale instituite la sfârșit de săptămâna în București

 Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd. Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnița Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenței.

Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piața Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

 Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

 Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

 Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.

Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locala de vest a pieței Unirii).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here