Obsedat de Cotroceni, Cioloș mușcă din prezidențiabilii Iohannis și Kovesi

Cioloș mușcă din prezidențiabilii Iohannis și Kovesi
Foto: Cotidianul

Dacian Cioloș se ferește ca dracu’ de tămâie să recunoască franc că vrea să candideze la Președinție, dar îi arde ori de câte ori poate pe cei mai tari candidați de dreapta. Cioloș mușcă din prezidențiabilii Iohannis și Kovesi.

După ce a încercat două zile să o scălde atunci când era întrebat de atacul dat de el, duminică la Timișoara, contra lui Klaus Iohannis, Cioloș a renunțat la ipocrizie și a recidivat.

Cioloș mușcă din prezidențiabilii Iohannis și Kovesi. Iohannis să nu uite de ”cocoașa” numită Dăncilă iar Koveși de faptul că magistratura nu se pupă cu politica

Fostul premier tehnocrat a lăsat deoparte trimiterile la puterile acordate președintelui de Constituție și a repetat că numirea Vioricăi Dăncilă în fruntea Guvernului României este o mare greșeală pe care el, Cioloș, nu ar face-o nici mort dacă ar ajunge în pielea de președinte.

“Nu, eu nu aș fi desemnat-o. Nu, pentru că o cunosc pe doamna Dăncila de când era în PE și știu ce îi poate capul. Eu de pe margine vă spun că nu șs fi desemnat-o. Dar președintele probabil a desemnat-o după datele pe care le avea pe masă și strategia pe care o avea. Dovedește și acum că nu e un premier bun”, a accentuat Dacian Ciolos, miercuri seara la Realitatea TV, teza responsabilității pe care o are Iohannis în numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier.

Cioloș s-a dovedit a fi plin de țâfnă și atunci când moderatoarea a adus vorba despre posibilitatea ca Laura Codruța Kovesi să candideze pentru Cotroceni – variantă vehiculată nu doar în zvonuri politice ci și public de Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Cioloș nu știe cum s-o scoată pe Kovesi din sondaje

Aspirant și el la Cotroceni, fostul premier a refuzat să discute subiectul și l-a îndemnat pe Kelemen Hunor să-și vadă mai bine de UDMR-ul lui, nu de viitorul politic al lui Kovesi și nici de candidatul susținut de USR la prezidențialele din toamnă.

În plus, Cioloș a încercat să arunce îndoiala asupra variantei Kovesi – prezidențiabil la toamnă accentuând faptul că niciodată fosta șefă a DNA nu s-a arătat interesată de o candidatură la Cotroceni. Iar dacă Kovesi nu s-a pronunțat, introducerea ei în sondaje nu are niciun sens, după cum a sugerat același Dacian Cioloș.

O privire fie și superficială aruncată asupra sondajelor de popularitate, unde Kovesi este mult mai bine cotată decât el, explică pe deplin rezerva fostului premier. Un alt argument că Dacian Cioloș o percepe pe Kovesi ca pe o sulă vârâtă în coasta lui de politician dornic să parvină este și faptul că acesta s-a arătat, public, deranjat de invitația de înscriere în partid pe care USR i-a făcut-o fostei șefe a DNA în 2018, imediat după revocarea ei.

”Din punctul meu de vedere în momentul în care fostul procuror-șef al DNA a spus că rămîne procuror, subiectul a fost închis pentru că statul magistraților este clar și neechivoc. Magistrații nu fac politică”, a declarat atunci Cioloș, confirmând astfel că nu-i convine neam să o vadă pe Kovesi băgată în politică.

Deocamdată, europarlamentarele și referendumul din 26 mai îi obligă pe ”drepții” noștri să nu-și de la gioale, pentru a nu fi acuzați că favorizează din prostie sau cu bunăștiință PSD-ul. Imediat după scrutin însă, este de așteptat ca dreapta românească să calce din nou strâmb și, în loc să se unească, să se certe ca chioara pe prezidențiabilii săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

*