Ciolacu: Prețul carburanților ar trebui plafonat

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că trebuie plafonate prețurile la carburanți și e necesară modificarea Codului Fiscal. „Nu se poate să rămânem și să avem reacție cum are Consiliul Concurenței, după 5 ani de zile sau 3 ani”, a afirmat Ciolacu.

„Sunt anumite companii prestigioase, legale, corecte, dar, printr-o conjunctură cum este pandemia, au avut niște venituri excepționale. Corect? Nu ar fi avut acele cifre de afaceri dacă n-ar fi fost pandemia sau n-ar fi fost această criză din energie sau din carburanți, unele bazate pe un preț speculativ din punctul meu de vedere. (…) Eu vreau în continuare să ne așezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte, pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculații, cum este acum zona de carburanți. Este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a prețului în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit. Că nimeni nu face muncă voluntară. Nu se poate să rămânem și să avem reacție cum are Consiliul Concurenței, după 5 ani de zile sau 3 ani”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Social-democratul cere modificarea rapidă a Codului Fiscal.

„E o diferenţă imensă între impozitarea muncii cu 40% şi capital. Cel mai scump preţ l-au plătit în pandemie pensionarii şi cei cu boli cronice. Avem un Cod Fiscal cu excepţii de 64 de miliarde de lei. Nu o spune Marcel Ciolacu, o spun finanţiştii şi auditorii externi, de care nu se poate spune că sunt pesedişti. Am cerut ca ANAF să înceapă procesul de digitalizare, ca să începem discuţia în coaliţie privind impozitarea progresivă. Din punctul meu de vedere Codul Fiscal arată ca în Evul Mediu, când Papa emite bule unor oameni pentru privilegii. Avem jocuri de noroc impozitate cu 1%. Dacă soarele răsare din sud, nu din nord, ai 5%. Nu se poate continua într-un stat normal. Dacă se doreşte să facem aşa ceva, PSD e partener la discuţii. Nu se doreşte, le urez succes”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here