Chirie uriașă pentru Avocatul Poporului: 50.000 de euro lunar

Sediul Avocatului Poporului
Chirie uriașă pentru Avocatul Poporului: 50.000 de euro lunar

Statul român plăteşte 50.000 de euro pe lună pentru chiria sediuluiui în care funcţionează instituţia Avocatului Poporului. Informația a fost dezvăluită de Renate Weber, șeful instituției.

„Mult plătim chiria. E foarte mult. Plătim jumătate faţă de cât plăteşte CSM, dar nu mă încălzeşte că alţii plătesc mai mult”, a afirmat Renate Weber, Avocatul Poporului, la Digi 24.

Weber a explicat şi cum s-a ajuns la această situaţie: „Nu am primit un spaţiu, deşi e instituţie creată prin Constituţie. Nu am primit un spaţiu nici în Bucureşti, nici în ţară. Colegii mei stau în contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu consiliile judeţene, în fiecare an avem această temere, să le prelungim pentru ca e important. Aici, instituţia a avut un sediu într-o clădire unde lumina era aşa roşie, că nu se mai putea. Ni s-a promis un spaţiu, nu ni s-a dat”.

Renate Weber a adăugat că încă din prima zi de mandat a vrut să schimbe această situaţie, dar fără rezultat.

50.000 de euro pe lună e chiria pe care o plătim, mi se pare…. Pe durata unui mandat se strâng trei milioane. Nu ştiu de ce nu ne-au dat alt spaţiu.  Vreau să găsesc alt spaţiu, chiar dacă acesta e accesibil, e în centru, e foarte decent”, a subliniat Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ