Ce promisiuni mai face ministrul Cuc. Noul director al Metrorex ar trebui să fie îngrijorat

Răzvan Cuc
Ce promisiuni mai face ministrul Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a promis că Magistrala 5 de metrou va fi deschisă la sfârşitul lui decembrie 2019 şi se va circula pe ea.

Cuc spune că este foarte hotărât și, în acest sens, va avea o discuţie cu noul director al Metrorex, Marin Aldea, cpruia îi va transmite că „lucrează cu mandatul pe masă”, iar în luna decembrie Magistrala 5 va fi deschisă circulaţiei.

„Mâine o să am şi eu o discuţie cu domnul director proaspăt instalat, în care îi voi spune ce i-am spus şi directorului Dumitru Şodolescu, fostul director al Metrorex, că lucrează cu mandatul pe masă. În luna decembrie deschidem Magistrala 5. La sfârşitul lui decembrie se va circula pe Magistrala 5, va fi deschisă”, a promis Cuc, la B1TV.

Întrebat despre informaţiile potrivit cărora fostul director general al Metrorex Dumitru Şodolescu ar fi fost îndepărtat din fruntea companiei întrucât nu era agreat de sindicatul de la metrou, Cuc a negat: „Cred că nu mă puteţi acuza pe mine că aş fi părtinitor cu sindicatele, când aţi văzut câte proteste au fost la minister de la sindicate”. El a precizat că directorul general al companiei este numit de Consiliul de Administraţie, şi nu de ministru.

În ceea ce priveşte proiectele viitoare pe care le are Metrorex, Răzvan Cuc a menţionat că deja s-a lansat proiectarea şi execuţia pentru Magistrala 6 – secţiunea 1 Mai – Tokyo.

„Adică secţiunea cu aeroportul, ca să înţeleagă toţi românii, că mi s-a spus că vorbesc prea tehnic. Deci, conexiunea cu aeroportul – a fost lansată proiectarea şi execuţia pentru primele şase staţii. Urmează ca în perioada următoare să se lanseze şi pentru celelalte şase staţii, să se desemneze câştigătorul şi să se apuce de lucru”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here