Cazinoul din Constanţa va fi refăcut

Cazinoul Constanța va fi consolidat

Fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu a afirmat că simbolul Constanţei, Cazinoul, va fi refăcut.

Daniel Suciu a scris, joi seară, pe pagina sa de Facebook, că toate contestaţiile legate de ultima licitaţie pentru reabilitatea Cazinoului din Constanţa s-au încheiat.

“Vineri, 13 septembrie- se contestă în ultima zi licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. Vineri, 13 decembrie-firma pierde la Curtea de Apel Bucureşti. Azi, 19 decembrie-firma renunţă, obligată de sentinţă, şi la acţiunea de la CNSC. 2 luni pierdute doar dintr-o demonstraţie de forţă nejustificată, care se adaugă la cei 9 ani de încercări eşuate”, a afirmat Suciu.

El a precizat că tot ce a făcut pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa reprezintă cea mai mare mulţumire a activităţii sale de ministru.

“Am preluat în luna februarie, a doua zi după instalare acest obiectiv şi l-am dus la bun sfârşit, deşi a fost enorm de greu! Zeci de întâlniri cu CNI, documentaţie de licitaţie verificată şi răsverificată, pre-CTE, CTE, expertize, indicatori, şedinţă de guvern şi finanţare asigurată. Noi am făcut asta! Este cred cea mai mare mulţumire a activităţii mele de ministru şi nimeni nu-mi va putea lua asta!”, a mai transmis fostul ministru al Dezvoltării.

Suciu speră ca Ion Ştefan să nu se împăuneze cu munca sa şi a echipei sale, dar crede că această speranţă este în van.

“Aşa se întâmplă în viaţă uneori, să laşi la cheie şi să pleci. Sper doar ca Ion Ştefan, noul ministru, să aibă decenţa să nu se împăuneze cu munca mea şi a echipei mele, deşi cred că e o speranţă în van. Simbolul Constanţei va fi refăcut şi le mulţumesc celor ce au sprijinit acest demers, de la specialiştii din CNI până la Decebal Făgădău, primarul Constanţei, colaborarea cu el fiind esenţială. În măsura în care noii guvernanţi nu îşi vor asuma munca noastră, voi fi în cazinou la momentul semnării contractului de lucrări. Nu mă deranjează că o face altcineva, bine că s-a terminat! Ion Ştefan, acum să-ţi văd caracterul!”, a mai spus Daniel Suciu.

Cazinoul a trecut în urmă cu patru ani de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi restaurat, iar de atunci mai multe licitaţii organizate pentru reabilitatea monumentului au fost contestate şi anulate.
Cazinoul din Constanţa a intrat anul trecut pe lista celor mai periclitate şapte situri din Europa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.