Catedrala Notre-Dame din Paris, mistuită de flăcări!

Catedrala Notre-Dame din Paris
Catedrala Notre-Dame din Paris

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă luni de flăcări, într-un incendiu puternic care a distrus celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei.

Flăcările au năvălit prin acoperişul catedralei vechi de mai multe secole şi au cuprins rapid turla, care s-a prăbuşit. Un nor imens de fum s-a împrăştiat deasupra oraşului, iar cenuşa s-a răspândit pe o suprafaţă întinsă. Pompierii au evacuat zona din jurul catedralei, aflate în centrul capitalei franceze, scrie Agerpres, care citează Reuters.

Preşedintele Emmanuel Macron a anulat un discurs adresat naţiunii, prevăzut să fie ţinut luni seară. Un reprezentant al preşedinţiei a precizat că Macron urmează să se deplaseze la locul incendiului. Deocamdată nu este cunoscută cauza incendiului. Televiziunea France 2 a precizat că poliţia pariziană consideră incendiul drept un accident.

Catedrala, care datează din secolul XII şi este unul dintre “personajele principale” ale romanului clasic “Cocoşatul de la Notre-Dame”, scris de Victor Hugo, atrage anual milioane de turişti. “Un groaznic incendiu a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris”, a scris pe Twitter primarul Anne Hidalgo.

Catedrala Notre-Dame din Paris
Catedrala Notre-Dame din Paris

Catedrala Notre-Dame se află în curs de renovare, pe anumite părţi ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe fleşa (acoperişul) catedralei au fost demontate încă de săptămâna trecută pentru a fi restaurate.

LĂSAȚI UN MESAJ

*