Cât costă închirierea unei mașini în București

Biroul asigurătorilor auto din România - BAAR a realizat o analiză privind preţurile de închiriere ale autoturismelor
Biroul asigurătorilor auto din România - BAAR a realizat o analiză privind preţurile de închiriere ale autoturismelor

Biroul asigurătorilor auto din România – BAAR a realizat o analiză privind preţurile de închiriere ale autoturismelor cu scopul de a observa dacă există diferenţe semnificative între tarifele utilizate în România faţă de alte ţări învecinate.

„Din distribuţia costurilor de închiriere pe mărci şi oraşe se poate observa că tariful mediu de închiriere din Bucureşti este cel mai mic dintre cele practicate în oraşele comparate pe clasele de autovehicule A, B, C şi D. Cele mai frecvente autovehicule găsite pentru închiriere în perioada selectată au fost cele din clasele B şi C. Costurile de închiriere pentru autovehiculele din clasa C (Skoda Octavia şi Opel Astra) sunt cele mai mici în Bucureşti la furnizorii specializaţi”, se arată într-un comunicat al BAAR.

Prețuri comparative pentru închirierea mașinilor

Pentru un autoturism Opel Astra, preţul în Bucureşti este de 44,04 euro, la Budapesta este de 53,57 de euro, iar la Varşovia urcă la 67,57 de euro. Pentru Skoda Octavia la Bucureşti se plătesc 50,48 de euro iar la Varşovia se achită 130,16 euro.

Tariful mediu facturat către asigurătorii RCA este mai mare faţă de tariful mediu pe zi utilizat de firmele de închiriere în lipsa unei poliţe RCA. În cele mai multe cazuri, durata de închiriere facturată către asigurătorii RCA este cuprinsă între 1 şi 6 zile. Există şi situaţii în care închirierea se face pe o durată mai mică de o zi.

Un procentaj de 49% din totalul firmelor de închirieri au fost înregistrate după anul 2017, an în care a fost introdusă în Legea 132/2017 şi prevederea privind acoperirea cheltuielilor aferente lipsei de folosinţă pentru persoanele fizice.

LĂSAȚI UN MESAJ