Brăileancă izolată la domiciliu, sesizare către prefect: Polițistul a sunat cu număr ascuns!”. „Nu purta uniformă. Este polițist sau hoț?

Brăileancă aflată în izolare la domiciliu, sesizare către prefect. Liliana Canciu, soția lui Cătălin Canciu – fost inspector școlar general, reclamă modul în care polițiștii fac verificări în cazul persoanelor aflate în izolare voluntară la domiciliu.

Femeia susține că a fost sunată cu număr ascuns de o persoană care s-a recomandat a fi polițist.

Întrebări pentru prefectul Cătălin Boboc

Canciu a relatat pe o rețea de socializare faptul că cel care a contactat-o telefonic a cerut să vorbească cu fiica sa. El a întrebat-o mai multe date cu caracter personal. i-a adresat o serie de întrebări prefectului Cătălin Boboc, precizând că își rezervă „dreptul de a nu mai răspunde la niciun telefon”.

„Domnule Cătălin Boboc, ce pățesc în a șasea zi de autoizolare? Pe la 4.20 P.M. primesc un apel cu interlocutor ascuns. Nu răspund de fel. Dar ținând cont de contexul în care mă aflu, răspund. La celălalt capăt al firului un bărbat care a îngăimat un nume pe care nu l-am înțeles și că ar fi angajat al poliției. Care Dumnezeu știe…

Dialog Liliana Canciu – „polițist”

<<Așa zisul polițist: Theodora Canciu la telefon?
Eu: Nu! Mama ei.
Așa zisul polițist: Va rog să mi-o dați la telefon!

… după câteva secunde

Theodora: Da, va rog!
Așa zisul polițist: Domnișoară, te rog să îmi spui cu cine mai eșți în izolare.Numele întreg și data nașterii. Unde aveți balconul? Va rog să ieșiți la geam!>>

„De unde știu eu că este vorba de un polițist ?”

Acum mă întreb și mai ales îl întreb pe reprezentantul Guvernului în teritoriu, dl. Cătălin Boboc: Aceasta este procedura de verificare sau mai degrabă de bagatelizare la Brăila a unui fenomen așa de grav? Toți angajații poliției ne cunosc datele personale? De unde știu eu că este vorba de un polițist (nu purta uniformă militară) și nu cumva de vreun delicvent? Dacă e vorba de poliție, atunci e lipsită de profesionalism și îmi rezerv dreptul de a nu mai răspunde la niciun telefon. Ce atât stres pentru noi, doar pentru că unii să mimeze implicarea autorităților?”

Liliana Canciu, brăileancă, a mai menționat faptul că nu este deranjată de monitorizare. Deoarece au mai fost făcute verificări de către „jandarmi îmbrăcăți în uniformă militară”.

„Am primit un telefon cu interlocutor anonim. Iar când ne-am văzut am constatat că acel „polițist” era o persoană care nu mi-a demonstrat cu nimic că este de la poliție. Este polițist sau hoț?”, a conchis sursa citată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here