Brăila. Târgurile de animale vor fi interzise în preajma Crăciunului

  Brăila. Târgurile de animale vor fi interzise în preajam Crăciunului
  Brăila. Târgurile de animale vor fi interzise în preajam Crăciunului

  Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila a transmis că târgurile de animale vor fi interzise în preajma Crăciunului, din cauza evoluţiei pestei porcine africane.

  „Târgurile de animale sunt interzise, din cauza contextului epidemiologic, respectiv a evoluţiei pestei porcine africane în judeţul Brăila. Este interzisă tăierea animalelor în scopul comercializării cărnii sau produselor pentru consum public în alte locuri decât cele autorizate sanitar. Pe lângă carnea de porc, pentru pregătirea preparatelor culinare de sezon se mai utilizează şi carne de ovine, bovine sau carne de vânat. Atenţionăm consumatorii să se aprovizioneze cu aceste produse din unităţi autorizate, dat fiind că sunt multe riscuri de îmbolnăvire la care se pot expune”, a DSVSA Brăila, într-un comunicat de presă.

  Potrivit reglementărilor legale privind comercializarea porcilor vii din gospodăriile populaţiei, „transportul suinelor vii pe teritoriul României este permis doar dacă porcinele sunt identificate şi sunt însoţite de Certificatul de sănătate şi Formularul de mişcare” şi, de asemenea, “transportul suinelor vii din gospodăriile populaţiei este permis doar către abatoarele autorizate”.

  În judeţul Brăila sunt active, la această dată, 30 de focare de pestă porcină africană, din care 27 în exploataţii nonprofesionale, respectiv în gospodăriile locuitorilor, şi trei în exploataţii comerciale.

  De la începutul acestui an, în judeţul Brăila au fost eutanasiaţi în vederea lichidării focarelor de pestă porcină africană 8.093 porci în gospodăriile populaţiei şi 20.692 în exploataţii comerciale.

  DISTRIBUIȚI

  LĂSAȚI UN MESAJ