Bolnavii de COVID-19 pot rămâne toată viața cu leziuni pulmonare

covid

Mai mulți medici specialiști din toată lumea au ajuns la o descoperire îngrijorătoare în ceea ce privește virusul COVID-19. Supraviețuitorii acestei boli ar putea rămâne cu probleme pulmonare pentru tot restul vieţii.

Porivit Libertatea, un studiu din Hong Kong arată că din 20 de pacienți internați pentru COVID-19, jumătate dintre ei nu și-au recăpătat în totalitate funcția pulmonară. Cea mai mare problemă este că o parte a leziunilor par a fi permanente, în special cele cauzate de cicatrizarea țesutului pulmonar. Cei care sunt în special expuși acestei probleme sunt cei mai în vârstă sau cu probleme preexistente de sănătate

Într-un interviu acordat ziarului olandez AD și tradus de NLTimes, pneumologul Leon van den Toorn spunea că ”mii de olandezi ar putea avea leziuni pulmonare permanente” cauzate de COVID-19.

Conform lui Leon van den Toorn, dintre cei 1.200 de pacienți care au fost internați la terapie intensivă, peste 100 au plecat acasă cu leziuni. De asemenea, adaugă doctorul olandez, cam jumătate din cei 6.000 de oameni care au fost spitalizați vor rămâne cu simptome pulmonare ani în șir.

Articolul intregral pe Libertatea

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here