Bătrâni, în azilul groazei: la subsol, în camere murdare, fără ferestre şi grupuri sanitare

sursa foto: pixabay
sursa foto: pixabay

Situație revoltătoare într-un azil din Craiova. Angajaţii Direcției de Sănătate Publică Dolj au descoperit că azilul funcţiona ilegal, deși activitatea acestuia era suspendată de doi ani. 22 de bătrâni erau cazaţi în camere mici, murdare, fără apă caldă, fără ferestre și grupuri sanitare.

Bătrânii sunt cazați în condiții îngrozitoare, deși rudele plătesc aproximativ 2200 de lei, lunar.

„Nu se practică curăţenia, nu se practică dezinfecţia. S-au găsit câteva produse dezinfectante cu termen de valabilitate expirat.(…) Iluminatul este necorespunzător. Sunt dormitoare şi la subsol, fără ferestre şi fără grupuri sanitare pe fiecare cameră. Nu se asigură apă caldă necesară. Toată unitatea este neigienizată”, a declarat Valeria Andreescu, director executiv DSP Dolj, potrivit Gândul.

Căminul funcţiona ilegal, chiar în centrul orașului Craiovei. Din cauza neregulilor descoperite, în 2018, reprezentanţii DSP au suspendat autorizaţia de funcţionare. Patronul centrului neagă acuzaţiile aduse de DSP Dolj.

Reprezentanții azilului au fost amendați cu 40.000 de lei. De asemenea, DSP a dispus ca în următoarele zile vârstnicii să fie luaţi acasă de rude sau să fie mutaţi în alte centre.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here