Băsescu îi răspunde avocatului Tonel: „Sunt în vacanţă cu nepoţeii şi asta îmi ocupă timpul. Când să mai am timp şi de scuze?”

Băsescu îi răspunde avocatului Tonel
Băsescu îi răspunde avocatului Tonel

La sfârșitul săptămânii trecute, fostul președinte al României Traian Băsescu a afirmat că, aflat sub şocul dramei Alexandrei, a Luizei şi a familiilor lor, a urmărit cu sufletul la gură evenimentele de la Caracal.

În acest context, Băsescu a spus că Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, „își face reclamă pe suferința unor oameni” și că „dubiosul avocat, cu sau fără fotografie în combinezon de investigator al poliţiei, a obţinut reprezentarea familiei Luizei, ceea ce îi permite probabil să afle detalii de mare interes pentru interlopul Codiţă”. Avocatul Tonel Pop l-a somat pe fostul președinte să-și ceară scuze în termen de 24 de ore.

„Cred că i-a scris cineva această elucubrație”

„Este absolut incredibil, ca natură umană, ca tupeu, ca suflet să facă ce a făcut, asta pe aspect emoţional şi al onoarei. Îl aştept să îşi ceară scuze public. În 24 de ore, dacă nu îşi cere scuze, am deja făcută o acţiune penală şi una civilă şi să vedem cum explică dânsul acolo cu subsemnatul – că nu mai merge să o dea cu vrăjeala pe Facebook – cum sunt eu infiltratul, cui, relaţiile mele cu Caracalul. Vă rog să mă credeţi, este prima dată în viaţa mea când am fost la Caracal. Cât tupeu, câtă aberaţie! Cred că i-a scris cineva această elucubrație şi a postat acolo. Poate nici nu ştie ce a postat. Îl aştept pentru onoare. Totdeauna l-am aparat şi nu înţeleg cum poate să îşi permită. Este o aberaţie!”, a declarat Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, la Antena 3.

Răspunsul lui Traian Băsescu

A. Domnului avocat, reprezentant al familiei Luizei
B. Familiei Alexandrei

A. Am luat notă de supărarea unui avocat care îşi face reclamă pe spinarea unor oameni necăjiţi, precum şi pe seama unor anchetatori cu prestigiu profesional, avocat care îmi transmite că, adesea, m-a apărat în spaţiul public, că aş avea 24 ore să-i cer scuze şi că mă va da în judecată dacă nu-i cer scuze.
Păi, să vedem:
1. Nu v-am văzut niciodată <<căzând la datorie>> în apărarea Băsescului, dar, dacă s-a întâmplat, vă mulţumesc;
2. În privinţa exigenţei de a primi scuzele mele în 24 ore, sunt câteva inconveniente, şi anume:
a. Sunt în vacanţă cu nepoţeii şi asta îmi ocupă timpul, de la răsăritul la apusul Soarelui. Când să mai am timp şi de scuze ?
b.Lista cu cei care la viaţa lor au dorit să le cer scuze este relativ lungă. Ar fi incorect să încep cu dumneavoastră. Când vă vine rândul, vă anunţ.
3. În privinţa procesului, vă informez că, în România, accesul la justiţie este liber şi garantat prin Constituţie.
B. Familiei Alexandrei. Am văzut scrisoarea familiei Alexandrei, publicată în presă. Nu voi avea nicio replică la familie şi la textul scrisorii, ci voi transmite familiei un singur mesaj, şi anume : DACĂ ÎN ACEST MOMENT VĂ POATE AJUTA CINEVA, ACESTEA SUNT DOAR INSTITUŢIILE STATULUI . SUNT CONVINS CĂ O VOR FACE.
În acelaşi timp, vă asigur că nicio clipă nu m-am gândit că textul scrisorii ar fi fost inspirat de vărul Cumpănaşu”, a fost răspunsul dat de Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ