Barna: USR PLUS vrea aceleași ministere în Guvern

Dan Barna susține că cea mai rapidă soluție de ieșire din criza politică este ca USR PLUS să-și reia portofoliile pentru care a negociat în decembrie 2020 în cadrul coaliției de guvernare.

„Din punctul nostru de vedere, este cea mai rapidă soluție de ieșire din criză, pentru că în momentul în care avem un alt premier dornic să constituie un guvern, structura de colaborare în cadrul coaliției e deja definită încă din decembrie și atunci ar putea fi o chestiune de zile dacă mergem pe structura deja agreată. Având agreată o structură, acea structură nu prevedea poziția de președinte al Camerei la USR în momentul acela. N-o s-o cerem acum. Sunt două scenarii. Dacă mergem pe scenariul în care structura de coaliție agreată la Vila Lac rămâne valabilă și avem doar situația schimbării premierului și discuția pe programul de guvernare, din punctul nostru de vedere aceasta este varianta cea mai rapidă prin care câteva zile am putea să avem un guvern stabil și cu majoritate”, a afirmat Dan Barna la Digi24

Barna spune că nu se pune problema să guverneze cu PSD sau AUR în niciunul dintre scenarii, iar Florin Cîțu este în continuare respins ca variantă de premier.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here