Avertisment pentru românii care călătoresc în Grecia: virusul West Nile atacă în mai multe zone, două persoane au murit!

Virusul West Nile atacă Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români, care se află sau doresc să călătorească Grecia, asupra riscului contractării virusului West Nile pentru perioada de vară.

Autoritățile elene au transmis că, până în prezent, au fost raportate un număr de 25 de cazuri, dintre care două persoane au decedat. „Se recomandă să se folosească îmbrăcăminte care să acopere cea mai mare parte a corpului şi, de asemenea, să folosească repelente şi spray atât pentru corp, cât şi pentru mediul înconjurător”, se arată într-un comunicat al MAE.

Medicii spun că sunt patru semne de alarmă clare care impun prezentarea de urgenţă la spital în cazul înţepăturilor de ţânţaţi: febră ridicată, durerea de cap intensă, stare generală alterată, sensibilitate crescută la lumină, apărute la 2-8 zile după înţepătură.

Regiunile afectate până în prezent sunt Katerini, Topeiros Xanthi, Nestos Kavala, Larisa, Sofades Kaditsas, East Attica şi Spata.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena, +302106728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*