luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăFără categorieAu început lucrările la podul peste Siret. Drumul Expres Brăila- Galați este...

Au început lucrările la podul peste Siret. Drumul Expres Brăila- Galați este la 40% execuție

-

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, a anunțat că au început lucrările la cea mai importantă structură a Drumului Expres Brăila-Galați, respectiv podul peste Siret.

„În șantierul Drumului Expres Brăila-Galați, a început execuția lucrărilor la cea mai mare lucrare de artă pe care o avem în construcție, după podul de la Brăila, și anume la o super-structura mai lungă de 1,7 km, care include viaducte peste complexul feroviar și digul de protecție, dar mai ales un pod hobanat peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri și două secundare de câte 80 m. Au fost deja forați, armați și turnați 65/900 piloți și estimăm ca până la sfârșitul lunii iulie a acestui an să se finalizeze această etapă aferentă lucrărilor de artă peste râul Siret”, a transmis Scrioșteanu, pe Facebook.

Potrivit secretarului de stat, proiectul cuprinde următoarele structuri: viaductul de acces de pe malul drept (896, 42 ml); podul peste râul Siret (307,75 ml); viaductul de acces de pe malul stâng (447,91 ml); pasaj peste complexul de cale ferată (139,14 ml).

Pentru acest tip de lucrare, antreprenorul are cinci instalații de foraj mobilizate, urmând ca în perioada următoare să mărească numărul acestora cu încă două.

Alte lucrări care se desfășoară în santier:

– Se execută lucrări de terasamente la sensul giratoriu de la km 1+524;

– Se execută lucrări de așternere a stratului de formă, stratului inferior de fundație, dar și a stratului superior de fundație aferent sistemului rutier al girației de la km 1+524;

– Pe partea dreaptă a drumului între km 4+200 și km 5+100 se execută lucrări de așternere a stratului superior de fundație;

– Se execută lucrări de relocare a rețelelor de utilități publice.

„Stadiul fizic al Drumului Expres Brăila-Galați este de 40%, iar dacă vremea va fi favorabilă și antreprenorul va menține ritmul de lucru, se poate lua în considerare darea în trafic a acestui obiectiv mai devreme de termenul contractual de finalizare din aprilie 2024”, a mai precizat secretarul de stat.

Drumul Expres Brăila – Galați are o lungime de 10,767 km. Va avea două benzi de circulație, pe fiecare sens, trei poduri, două viaducte și un pasaj. Pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre și se încheie la intersecția cu DN2B, în zona Movileni.

„Drumul Expres Brăila – Galați va fi o alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B, va asigura o conexiune rapidă între cele două orașe, dar și cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.”, a mai precizat oficialul din Transporturi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...