Anchetă la Galați după ce mai mulți elevi au ajuns spital din cauza unei lămpi cu ultraviolete

Spitalul Județean Galați

Patru elevi au ajuns miercuri dimineața spital cu iritații și usturimi la nivelul ochilor.  Alți 10 din copii, colegi de clasă, s-au plâns și ei de usturimi la ochi. Inspectoratul Școlar a început o anchetă în acest caz.

Potrivit Inspectoratului Școlar Galați, cei patru elevi au 10 ani și sunt colegi de clasă la o școală din Galați. Ei s-au plâns marți seară părinților de usturimi oculare, iar miercuri dimineață au ajuns la spital. Iritația s-a produs din cauza unei lămpi ultraviolete folosită în sala de clasă.  

„Marți seară a ajuns la spital un copil cu simptome mai grave la nivelul ochilor.  Mama s-a panicat și a mers la UPU. Astăzi dimineață au mai mai ajuns trei copii. Alți 10 copii din clasă s-au plâns de usturimi și senzația de nisip sub pleoape. Am observat că din cauza lămpii cu ultraviolete din sala de curs și doamna învățătoarea este bronzată pe o parte a feței. Și dumneai a acuzat senzația de nisip sub pleoape. Lampa UV era amplasată în dreptul ușii”, ne-a declarat Otilia Moza, inspector școlar.

Inspectoratul Școlar Galați a început o anchetă pentru a stabili cum a ajuns lampa cu ultraviolete în sala de curs.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here