Amenzi uriașe pentru instituțiile care nu vor avea parcări pentru biciclete

Parcare pentru biciclete
Parcare pentru biciclete

Potrivit unei propuneri legislative depuse la Parlament. clădirile publice, pieţele, autogările şi staţiile de cale ferată vor trebui dotate cu structuri pentru parcarea bicicletelor. În caz contrar, sancțiunile vor fi cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei.

„Clădirile publice sau de utilitate publică, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată ce deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minim 10 biciclete, cât şi montare pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt”, prevede proiectul publicat de Agerpres.

Costurile lucrărilor necesare realizării acestor dotări şi ale autorizaţiilor prevăzute de lege vor fi suportate din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz. Acestea au obligaţia să includă reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale în comisiile de recepţie a lucrărilor.

Guvernul va emite normele metodologice de aplicare în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, iar în termen de 180 de zile de la emiterea acestor norme, autorităţile şi persoanele juridice vor adopta aceste măsuri. Încălcarea acestor dispoziţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 4.000 lei, mai prevede proiectul.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ