Adrian Severin și Tudorel Toader s-au încăierat pe Facebook

decorații
Adrian Severin

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, şi fostul europarlamentar Adrian Severin și-au dat replici acide pe Facebook, după ce Severin l-a numit pe ministru „un decident impotent, laş, tranzacţionist sau iresponsabil”.

„Dacă o problemă urgentă nu este soluţionată urgent de un decident impotent, laş, tranzacţionist sau iresponsabil, înseamnă că ea nu este urgentă. Aşa ne învaţă filosoful Tudorel”, a scris Severin pe contul său de Facebook, făcând referire la postarea de sâmbătă seara a ministrului Justiției.

„O simplă precizare! În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă!”, a scris Toader tot pe Facebook, după care a șters postarea.

Duminică, el i-a dat replica lui Severin: „La câte interese are în justiţie, mai nou vorbeşte/ mă critică/ şi un anume Severin !”.

„În lipsă de argumente, ministrul Toader adoptă metoda atacului la persoană. Ruşine! Am interesul edificării unei justiţii echitabile. Opusul celei păstrate de dl Toader”, a replicat Adrian Severin.

Severin, condamnat cu executare

Reamintim că fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv, pe 16 noiembrie 2016, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă. În perioada decembrie 2010 – martie 2011, Severin ar fi acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la „Sunday Times” de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari – Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser – ar fi acceptat „să-şi vândă serviciile” unor jurnalişti ai ziarului „The Sunday Times”, care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul „ajutorului” pentru adoptarea unor amendamente.

Adrian Severin a fost eliberat condiţionat în 28 februarie 2018, după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsa de patru ani de închisoare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here