Cataramă depune plângere penală împotriva BEC și îl dă în judecată pe președintele AEP

Victorie la CCR pentru Viorel Cataramă

După ce Biroul Electoral Central (BEC) a respins candidatura lui Viorel Cataramă la prezidenţiale şi a sesizat Parchetul privind unele semnături false, preşedintele Dreptei Liberale a anunţat că va depune o plângere penală împotriva BEC pentru abuz în serviciu. Cataramă spune că îl va da în judecată pe preşedintele AEP şi va sesiza CNCD.

„Am hotărât să înaintez o plângere penală împotriva BEC pentru nerespectarea unei hotărâri definitive, abuz în serviciu şi inducerea în eroare organelor judiciare. Să îl acţionez în judecată pe dl. Florin Buică, preşedinte AEP, pentru declaraţiile publice prin care mi-a cauzat grave prejudicii în campania electorală. Sesizarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), având în vedere evidenţa discriminare la care sunt supus de catre instituţii ale statului român. Totodată, am cerut o întrevedere în această săptămâna cu conducerea BEC, pentru discutarea şi clarificarea acestei situaţii”, a declarat Viorel Cataramă, citat de Mediafax.

Potrivit BEC, peste 94.000 de semnături depuse de Viorel Cataramă au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente. Prin urmare, instituția a respins înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral depuse de Viorel Cataramă pentru alegerile prezidenţiale.

Preşedintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, şi-a depus, pe 18 septembrie, la Biroul Electoral Central, candidatura la alegerile prezidenţiale, având  230.000 de semnături.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.