Sibiu: Elevii, convinși să lase telefonul mobil în pauzele dintre ore

Primarul municipului Sibiu vrea să convingă elevii de la 12 unități școlare de învățământ să nu mai folosească telefonul mobil în pauză dintre ore și să se joace în curtea școlii. 

Realizarea proiectului presupune o investiţie de peste 150.000 de lei, realizată prin primul proiect implementat în cadrul programului de bugetare participativă a municipiului reşedinţă de judeţ.

„Sper că astfel curtea şcolii şi joacă alături de colegi să devină puţîn mai atractivă decât telefonul mobil. Cred că, dacă le dăm pretextul, copiii noştri vor redescoperi cu bucurie jocurile mai clasice, dar atât de distractive. Este un proiect foarte inspirat şi binevenit şi îi felicit pe sibianul care l-a propus”, a declarat primarul Astrid Fodor.

În cadrul proiectului, un număr de 12 unităţi de învăţământ au fost dotate cu jocuri Playform, un tip de joc pentru exterior, educativ şi distractiv, conceput pentru a stimula imaginaţia şi creativitatea copiilor. „Aceste jocuri au teme lingvistice, matematice, geografice, logice etc. Valoarea contractului încheiat de Serviciul de Administrare a Unităţilor de Învăţământ pentru amenajarea acestora a fost de 158.574,41 lei.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.