Cât de prost a fost condus Bucureștiul în ultimii patru ani: Candidatura la titlul de Capitală Europeană 2021, în pericol

arcubCandidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 este în pericol. Edilii Capitalei doresc reorganizarea ARCUB, instituția mandatată să pregătească dosarul de candidatură, din serviciu public de cultură în instituție de spectacole. „Proiectul de hotărâre urmează să fie votat marți, 26 ianuarie 2016. Acest lucru limitează drastic atribuțiile ARCUB și face practic imposibilă gestionarea candidaturii orașului București la titlul de CEaC 2021. Tot ce s-a făcut în prima etapă a candidaturii va fi pierdut!”, susțin reprezentanții biroului central de coordonare a proiectului București, Capitală Europeană.

Peste 25 de artiști, profesori universitari și manageri culturali, membri ai echipei București 2021, au semnat o scrisoare deschisă adresată autorităților, prin care cer ca proiectul de hotărâre să nu fie votat, iar Consiliul General să își asume candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii, așa cum reiese din documentele semnate de liderii partidelor politice din București.

Pentru mai multe informații, vă invităm la conferința de presă care va avea loc luni, 25 ianuarie, începând cu ora 11.00, la ARCUB, în strada Lipscani 84-90. Vor fi prezenți semnatarii scrisorii deschise, reprezentanți ai instituțiilor culturale din București, precum și ai mai multor asociații civice, comunitare și culturale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.