Marele Dragnea, făcut la buzunar de pesediștii plecați din partid

Dragnea PSD amnistie fiscală

Ministerul condus de Petre Daea bagă peste nouă milioane de euro în reabilitarea sistemelor de irigați din județele Brăila și Ialomița. Să trăiască nașul Dragnea, liderul PSD fiind de fapt cel care împarte banii și decide cine sunt fericiții care se înfruptă din sacul bugetului păstorit, vezi Doamne, de premierița Dăncilă și de „Chiparosul” Teodorovici de la Finanțe.

Și mai bine ar fi de fapt să trăiască Mihai Tudose și Marian Neacșu – foștii lideri ai filialelor PSD Brăila și Ialomița. Ca să vezi, exact cele două județe proaspăt miluite de la buget cu investiții de nouă milioane de euro!

De ce norocul ialomițenilor și brăilenilor poartă numele de Neacșu, respectiv Tudose e simplu: deși amândoi au fost declarați de Dragnea „persona non grata” și sunt acum membri cu acte-n regulă în Pro România lui Ponta, Neacșu și Tudose se bucură în continuare de susținerea celor mai mulți primari PSD din județele păstorite de ei atâția ani.

Și exact frica de ce (nu) vor face acești primari pentru PSD la alegerile europarlamentare l-a determinat pe Liviu Dragnea să dezlege băierile pungii bugetare și să scoată de acolo, cu moartea-n suflet și în portofel, milioanele necesare reabilitării sistemelor de irigații din cele două județe. O mișcare ce-i drept deșteaptă din moment ce ea ridică atât cota primarilor cât și pe cea a PSD-ului în ochii locuitorilor. Iar beneficiile electorale pentru Dragnea sunt evidente: după ce PSD le-a irigat județele, le va fi extrem de  greu primarilor pesediști să-i îndemne pe oameni să voteze cu Pro România.

Chiar dacă Tudose și Neacșu nu au premeditat în mod cert așa o faptă bună pentru conjudețenii lor, important este că ei au contribuit la identificarea metodei prin care Liviu Dragnea poate fi silit să-și îndeplinească în sfârșit menirea declarată cu mult tam-tam: aceea de a contribui concret la îmbunătățirea vieții românilor.

Ca metoda să aibă efect maxim trebuie doar ca lideri locali ai PSD, mai ales cei cu vechi state și relații în partid, să plece la Ponta și imediat Dragnea va sări cu banu’ pentru fiecare județ astfel periclitat. Și uite așa s-ar face și un soi de dreptate, știut fiind că toți politicienii aflați la putere își cumpără de fiecare dată voturi cu bani de la buget și investiții pe sprânceană. Cu investițiile care se fac în Ialomița și Brăila, fie ele și decise de interesul personal al lui Dragnea, măcar o parte dintre români se alege totuși cu ceva. Ceea ce nici nu e de ici, de colo pentru o țară în care cetățenii sunt doar jumuliți de politicieni de aproape 30 de ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here