Fântânile din Piața Unirii, luminate portocaliu de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Fântânile Urbane din Piața Unirii, luminate portocaliu de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Ziua Mondială a Siguranței Pacientului va fi sărbătorită pentru prima dată și în România. Cu această ocazie, cel mai lung șir de fântâni coregrafice sincronizate din lume -fântânile urbane din Piața Unirii din Capitală – vor fi iluminate în această seară de la 19.15, în portocaliu.

Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB), în parteneriat cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) organizează, marți, 17 septembrie, mai multe evenimente în Capitală, dedicate „Zilei mondiale a Siguranței Pacientului”

De la ora 19.15, la Fântânile Urbane din Piața Unirii, această zi va fi marcată prin iluminarea „celui mai lung șir de fântâni coregrafice sincronizate din lume” în portocaliu – culoarea desemnată la nivel mondial de Organizația Mondială a Sănătății pentru această acțiune.

Ceremonia de iluminare în portocaliu va avea loc la ora 19.30, în prezența: Dr. Turkes Ablachim, Director Medical ASSMB, Dr. Sorin Ungureanu, Director general adjunct ANMCS, Gheorghe Tache, președintele Asociaței Transplantaților din România, Radu Gănescu, președintele COPAC și Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Campanie de conștientizare privind siguranța pacientului

Totodată, marți, în spitalele administrate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, vor avea loc întâlniri între manageri şi reprezentanţii ANMCS pentru a demara acţiuni pe această temă. De asemenea, în spitalele administrate de Primăria Capitalei au fost expuse la vedere pentru pacienţi afişele agreate de OMS pentru conştientizarea importanţei privind siguranţa pacientului.

Obiectivele campaniei sunt: informarea profesioniștilor din sănătate asupra importanței îngrijirilor medicale în condiții de siguranță; conștientizarea medicilor asupra necesității utilizării corecte a tehnologiilor și instrumentelor pentru realizarea unui act medical mai sigur cu efecte secundare reduse; informarea pacienților și aparținătorilor acestora asupra importanței implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.

În octombrie 2004, OMS a lansat programul WHO Patient Safety privind siguranța pacientului, ca răspuns la o rezoluție a Adunării Mondiale a Sănătății (2002), care solicita Organizației și statelor membre să acorde atenție maximă acestei probleme.

Programul WHO Patient Safety își propune să coordoneze, să difuzeze și să accelereze îmbunătățirea siguranței pacienților în întreaga lume.

Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului (ZMSP) a fost creată pentru a facilita dezvoltarea politicilor și practicilor privind siguranța pacienților în toate statele membre OMS și pentru a acționa ca o forță majoră la îmbunătățirea siguranței acestora.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.