Un nou focar de pestă porcină în județul Galați. Toți porcii dintr-un sat, omorâți

sursa: Google
sursa: Google

Pesta porcină face ravagii în județul Galați. Un nou focar a fost confirmat în comuna Ghidigeni din nordul județului,  iar autoritățile au decis să omoare toți porcii din sat. De la începutul anului, peste 1500 de porci din județul Galați au fost sacrificați din cauza pestei porcine. 

Sâmbătă dimineață Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat planul de măsuri la confirmare ca urmare a apariției focarului de pestă porcină africană într-o gospodărie din satul Tălpigi (comuna Ghidigeni).

„S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din această localitate.

În Baza Națională de Date, la Tălpigi sunt înregistrate 102 gospodării, cu un efectiv de 328 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă în această dimineață”, a anunțat Prefectura Galați.

Pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile au interzis ieșirea din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA.

Pesta porcină africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social și economic major, întrucât nu există vaccin ori tratament pentru această boală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ