Un nou cutremur s-a produs duminică dimineață în zona seismică Vrancea. Ce magnitudine a avut

Cutremur puternic in Romania

Un nou cutremur s-a produs duminică dimineaţă în zona seismică Vrancea, fiind al doilea seism înregistrat în interval de 15 ore.

Seismul cu magnitudinea de 2,5 pe scara Richter s-a produs la ora 9,32, la o adâncime de 108 kilometri. Cele mai apropiate oraşe de epicentru sunt Odobeşti (37 km), Râmnicu Sărat (44 km), Panciu (46 km), Focşani (49 km) şi Buzău (52 km).

Acest cutremur este al doilea seism înregistrat în interval de 15 ore, după cel produs sâmbătă la ora 18,34, cu magnitudinea 2,8, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea. De la începutul acestui an, în judeţele Vrancea şi Buzău s-au produs 46 de cutremure cu magnitudinea de peste 3 grade, cel mai puternic, de 5,8 grade, fiind înregistrat în 28 octombrie în judeţul Buzău. Cutremurul a fost resimţit puternic în Capitală şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,6 grade.

Alte două cutremure puternice, cu magnitudinea de 4,6 grade, au fost înregistrate pe 25 aprilie în judeţul Buzău şi pe 14 martie, în judeţul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ