Un cutremur în Caraș Severin s-a produs în dimineața zilei de vineri. Ce magnitudine a avut

cutremur în Caraș Severin

Un cutremur în Caraș Severin s-a produs vineri dimineaţă, a anunțat Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Sesimul a avut loc la ora 3,14, la o adâncime de 4 km și a avut o magnitudine de 3,7 pe scara Richter, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Acest cutremur în Caraș Severin s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Băile Herculane (27 km), Caransebeş (32 km), Orşova(41 km), Oţelu Roşu (43 km), Reşiţa (47 km).

Cel mai puternic seism din acest an a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe scara Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti. În 2017, cel mai mare seism de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie.

Potrivit datelor INFP, cele mai puternice cutremure în Vrancea produse în ultimii 28 de ani în România au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

LĂSAȚI UN MESAJ

*