Tulcea: Finanțare de 54 milioane de lei pentru modernizarea Aeroportului „Delta Dunării“

țeapă „la avion”

Recent s-a semnat la Tulcea contractul de finanţare pentru modernizarea Aeroportului Tulcea. Valoarea proiectului este de 54 de milioane de lei,  7,1 milioane de lei reprezentând cofinanţarea asigurată de Consiliul Judeţean Tulcea şi Guvernul României.

Aeroportul TulceaSuma de 7,1 milioane de lei va fi folosită pentru extinderea pistei cu 60 de metri şi lăţirea ei de la 30 la 45 de metri, scrie adevarul.ro.

De asemenea investiţia presupune realizarea unor noi acostamente şi a unei serii de implementări U.E. ce ţin de siguranţă. Se are în vedere, totodată, adaptarea balizajului luminos pentru categoria a II-a, cât şi realizarea unei benzi transportoare a bagajelor pasagerilor.

În prezent, Aeroportul Tulcea este nefuncţional. Pe 16 mai 2014, aterizase pe Aeroportul „Delta Dunării“ prima cursă de linie operată în ultimele două decenii în judeţ.

Zborurile operate de compania Fly România, de pe şi către Aeroportul Tulcea, au fost anulate. Ovidiu Tender, care adusese cu mare fast primii turişti pe aeroportul din Tulcea, a anunţat că renunţă la colaborarea cu compania Fly România din cauza unei datorii de 400.000 de euro.

Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, a precizat că în decursul a şase ani Aeroportul Tulcea va dispune de tot ceea ce înseamnă standardul internaţional în aşa fel încât să poată să primească avioane de orice capacitate.

LĂSAȚI UN MESAJ