UPDATE Trenul IR Sighetu Marmației – București a deraiat în această seară. Circulația s-a reluat

deraiere la Dârste

Trenul InterRegio Sighetu Marmației-București Nord a deraiat vineri seara în localitatea Coșbuc, primul vagon (un boghiu), la trecerea peste drumul național 17, care face legătura dintre Maramureș și Bistrița.

În acest moment atât traficul feroviar, cât și traficul rutier sunt blocate. Nu sunt înregistrate victime. În momentul de față sunt alocate echipe de intervenție de la CFR, SVSU Coșbuc, echipajul pentru decarcerări grele din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița, un echipaj de prim ajutor SMURD și echipaje de poliție, informează jurnalmm.ro.

UPDATE S-a reluat și traficul feroviar

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că sâmbătă la ora 9.25 a fost reluat traficul feroviar între stațiile Coșbuc și Telciu, județul Bistrița-Năsăud. Circulația trenurilor între stațiile Coșbuc și Telciu se desfășoară în prezent cu restricție de viteză, iar după finalizarea lucrărilor de consolidare a liniei de cale ferată, în curs de desfășurare la această oră, trenurile vor circula cu viteză normală. Echipele de intervenție feroviare au eliberat trecerea la nivel, situată la intrare în staţia CF Coșbuc, în jurul orei 23.00, când a fost redeschis traficul rutier în zona pasajului, iar la ora 00.00 a fost repus pe șină vagonul deraiat și retras în stația Coșbuc. Pentru menținerea continuității circulației feroviare în județul Bistrița-Năsăud, pe parcursul nopții de 8 spre 9 martie s-a asigurat transbordare cu mijloace auto, pe relația Salva – Dealul Ștefăniței, pentru călătorii din trenurile R 4136, R 4111-2, R 4133-2 și R4135.

UPDATE Traficul rutier a fost reluat

La ora 23.00 a fost reluat traficul rutier in zona trecerii la nivel, situata la intrare în stația CF Cosbuc. Echipele feroviare vor interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri pentru repunerea pe șină a osiei vagonului deraiat.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat că traficul feroviar este închis la această oră între staţiile Coșbuc și Telciu, după ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circula în relația Sighetu Marmației – Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coșbuc, în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Niciun călător nu a fost rănit, toți cei 20 de pasageri vor fi preluați cu un microbuz până în stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători, de unde își vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun. La fața locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ