Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile pe traseu

ora oficială de iarnă

CFR Călători informează că începând de duminică, 30 octombrie 2016, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora oficială de iarnă – ora Europei Orientale, ora 4,00 devenind ora 3,00.

Trecerea la ora oficială de iarnă nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Trenurile de călători vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară până în noaptea de 29/30 octombrie ora 4,00, care devine ora 3,00.

În noaptea de 29/30 octombrie 2016, când ora 4,00 devine ora 3,00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4,00 vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de iarnă. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4,00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora oficială de iarnă se face în aceeaşi zi de duminică, 30 octombrie 2016, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să sune la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului din stații.

LĂSAȚI UN MESAJ