Tramvaie noi pentru Brăila, Galați și Ploiești, cu bani de la Guvern. La București, licitația a fost suspendată

tramvaie noi în București tramvaie noi la Craiova tramvaie noi pentru Brăila se suspendă licitația pentru tramvaie tramvaie noi în București Primăria Capitalei cumpără tramvaie

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a anunțat că va cumpăra prin licitație 10 tramvaie noi pentru Brăila, 10 pentru Galați și 20 pentru Ploiești.

Pentru fiecare tramvai se solicită lungimea de 18 metri. Valoarea achiziției este estimată la câte 80 milioane de lei pentru Brăila și Galați, în timp ce la Ploiești pentru cele 20 tramvaie se estimează un cost de achiziție de 160 milioane de lei.

Întreaga achiziție se ridică astfel la o valoare de 320 milioane de lei (68,31 milioane de euro) pentru toate cele 40 de tramvaie noi pentru Brăila, galați și Ploiești.

Pot fi depuse oferte pentru numărul maxim de loturi: 3. Potrivit anunțului făcut de către MDRAP, numărul maxim de loturi care pot fi atribuite unui singur ofertant fiind tot de 3, în consecință un singur ofertant are posibilitatea de a câștiga licitația.

Tramvaie noi pentru Brăila. Specificații tehnice

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 februarie 2019. Oferta depusă trebuie să fie valabilă până la data de 27 august 2019.

Potrivit caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea podea 100% coborâtă pe toată suprafața disponibilă pentru pasageri, o viteză maximă de circulație de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. Durata de viață a tramvaielor trebuie să fie de cel puțin 30 ani (opt ani fără reparații generale).

Tramvaiele trebuie să aibă o capacitate de transport totală de minimum 100 de locuri, din care minimum 32 de locuri pe scaune. Noile tramvaie trebuie să fie unidirecționale, cu minimum trei uși duble de serviciu comandate electronic și acționate electric. Se solicită ca tramvaiele să dispună de facilități pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor și pentru persoanele cu mobilitate redusă. În anunț se precizează că nu vor fi acceptate modelele de tramvaie bidirecționale.

La București, licitația organizată de Primărie pentru achiziția de tramvaie a fost suspendată recent, din cauza unei contestații depusă de un producător de material rulant din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

*