VIDEO Primarul Nicolae Robu a lăsat Timișoara fără internet și fără semnal de mobil

Primarul liberal Nicolae Robu a lăsat luni seara Timișoara fără internet și fără semnal de mobil, după ce reprezentanţii Primăriei, în frunte cu edilul, au tăiat mai multe cabluri care atârnau pe stâlpi, nemulţumiţi că proprietarii lor nu le-au mutat în subteran.

Operaţiunea de tăiere a cablurilor aeriene a fost iniţiată de primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Astfel, luni seara, reprezentanţi ai Primăriei Timişoara s-au deplasat în zona Podului Mihai Viteazu, aflat în centrul oraşului, pentru a reteza mai multe fire deţinute de opt operatori de telefonie, televiziune şi Internet. Aceşti furnizori au fost notificaţi în mai multe rânduri să-şi mute cablurile în subteran, însă nu au răspuns solicitărilor făcute de Primăria Timişoara, motiv pentru care s-a luat decizia de a se interveni în forţă.

Primarul Timişoarei, prezent la acţiune, a declarat că s-a luat decizia de a se interveni cu „ghilotina”, după ce a observat că proprietarii cablurilor aeriene nu au dorit cu „vorba bună” să le mute în subteran. În urma acestei intervenţii, o parte din zona centrală a Timişoarei fără Internet ori semnal la televiziune sau telefonie.

„Am anunţat destul de demult că vine momentul în care declanşăm pur şi simplu o campanie de tăiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor să le ducă în subteran. Au fost notificaţi, răsnotificaţi, dar, din păcate, niciodată nu s-au dovedit constructivi. În această seară am stabilit că vom fi aici şi eu şi colegii care se ocupă de problemele acestea şi vom începe să tăiem cablurile. Au auzit şi acum sunt şi unii proprietari prezenţi aici şi îşi taie singuri cablurile. Nu ştiu câte persoane vor fi afectate, mie îmi pare foarte rău pentru cetăţeni, pentru că ei nu au nicio vină, ei sunt abonaţi la diverşi operatori pentru diverse servicii, de vină sunt furnizorii respectivi, că nu-i respectă pe abonaţii lor, că dacă i-ar fi respectat, nu ar fi creat această situaţie. Ei bine, se va face cu ghilotina dacă nu merge cu vorba bună. Vom continua şi nu ne vom opri până când nu vom scăpa oraşul de cabluri aeriene”, a declarat Nicolae Robu.

Timișoara fără internet. Avertizările companiilor de telefonie

Reprezentantul unui operator de telefonie mobilă prezent la faţa locului a afirmat că vor fi afectaţi foarte mulţi abonaţi ca urmare a tăierii cablurilor.

„Foarte mulţi oameni vor fi afectaţi. Unele cabluri care sunt aici sus şi au fost tăiate alimentează staţiile de telefonie mobilă, iar acestea nu mai emit semnal pe telefonia mobilă. Nu ştiu să vă precizez cât timp vor sta abonaţii fără servicii, poate să fie şi luni de zile. Există şi cabluri de telefonie mobilă, televiziune, Internet. S-au făcut somaţii, dar nu se poate de pe azi pe mâine să băgăm cablurile în pământ, nu este aşa simplu. Trebuia Primăria să acceseze fonduri europene şi să facă canalizaţie. În cinci ani de zile, rămânea canalizaţia Primăriei şi Primăria câştiga un ban. Nu i-a interesat asta. La Cluj, de exemplu, de ce s-a putut? Aceiaşi distribuitori care au cablurile pe stâlpi sunt şi la Cluj, acolo de ce s-a putut în parteneriat cu primăria să se facă canalizaţie? S-au încercat discuţii cu primăria pe această temă, dar se pare că nu avem cu cine discuta, oameni incompetenţi la primărie, ăsta e adevărul. Dacă erau oameni competenţi, cablurile erau demult îngropate în pământ”, a declarat Aleksandar Stancovici, reprezentantul unui operator de telefonie mobilă.

De asemenea, reprezentanul unei firme care oferă servicii de Internet, televiziune şi telefonie mobilă a precizat că vor fi afectate aproximativ o mie de persoane juridice din centrul Timişoarei, plus persoane fizice.

Să vedem cât va rezista Timișoara fără internet.

LĂSAȚI UN MESAJ