Suceava: Primarii din 61 de localităţi asociate într-un proiect cer Ministerului Finanțelor să preia creditul

Primarii suceveni din cele 61 de localităţi asociate într-un proiect judeţean de utilităţi, pentru care s-a accesat un credit cu garanţii guvernamentale de 86,3 milioane de euro, vor ca Ministerul Finanțelor Publice să preia creditul, informează Mediafax.

consiliu-judetean SuceavaMulte dintre localități, deși nu au beneficiat de investițiile prevăzute în proiect, sunt obligate totuși de Guvern achite ratele şi dobânzile aferente proiectului. Asta le-ar putea aduce falimentul, susțin primarii localităților.

Proiectul “Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, a fost demarat încă din 2004, când a fost accesat un credit de 86,3 milioane de euro.

Situația acestui program a fost discutată joi într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Suceava, la care au participat primarii localităților din proiect, dar și parlamentari.

Consilierii PNL care au convocat şedinţa au atras atenția că ANAF a executat deja silit municipiul Câmpulung Moldovenesc, asociat în acest program, pentru suma de 2,5 milioane de lei aferentă plăţii semestrului al doilea din 2014.

Primarii implicaţi în acest proiect au semnat un memoriu care va fi trimis Guvernului, prin care se cere ca Ministerul de Finanţe, ca garant, să preia creditul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ